Здравейте, приятели!

На това място може да станете съпричастни на продължително и разнообразно приключение из красивата ни природа. Може да научите нещо повече за растителните и животински видове, обитаващи по-голямата част от територията на България, извън „гостоприемната“ ни градска среда. Може да откриете за себе си нови невероятни кътчета в нашата красива родина.

Повече от две години от живота ми са изминали в пътуване по чужди страни на 4 континента. Виждал съм изключителни постижения на цивилизацията ни и възхитителни природни феномени. Може би заради любовта ми към природата, чувствата които поражда в мен вида на огромен ревящ водопад са много по-силни от тези, които ми създава катедрала, строена 600г. Вида на плуваща лангуста ме изпълва с възхищение, докато същото животно в чиния, ме изпълва със съжаление. Еднодневен поход из Алпите, зарежда духа ми многократно повече от разходка из улиците на някой туристически град. Обичам живота във вида, който Господ го е създал. А Бог е бил особено щедър над нашата Българска земя! Тук някой би помислил, че съм поредния местен шовинист. Не! В България има много красиви жени, но тук не живеят най -красивите. Има и много умни хора, но по всичко личи , че тук не живеят и най – умните. Това, с което страната ни е уникална и огромното биоразнообразие на такава малка територия, обусловено от многобройни комбинации на климат, релеф и водно богатство.

Изминах пеш огромното разстояние начертано на каратата, за да покажа че може! Лесно е да се консумира малко. Около 8 лв., всеки един от 60-те дни, като едва половината са изхарчени за храна. След 2000 км. извървени крачка по крачака не оставих след себе си никакви следи. Не бях нападнат от диви животни, защото въпреки тиражираните страхове, нашата природа остава дружелюбна. Радвах се на малки и големи растения, заливащи ме с красота, сянка или храна. Получих своето прозрение тук в България, без да се налага да пътувам до далечни страни, по стъпките на непознати, друговерски светци. Сблъсках се с действителността, в лицето на бракониери и бизнесмени, „притежаващи“ гората. За всичко това и още много други неща тепърва ще Ви разказвам.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *