972

В едно с природата в Родопа – Поход за любопитни

Тази година отново Ви каня на приключение сред горите и върховете на Родопа планина. Едноседмичен поход – семинар, очертаващ връзката между 7 изключително силни духовни центъра. По време на пътешествието обаче, ще се фокусираме повече върху зримото – непознато. Всеки ден ще говорим за ботаника, зоология, геология, астрономия, история и етнография в увлекателен стил. Ще разучим влиянието на всички природни фактори върху човешкото здраве, техните същност и взаимодействие. Вървейки ще се възползваме от заобикалящата ни среда – вода, слънце, въздух и лечебни растения, за да вземаме с пълни шепи за нашето здраве. Ще обърнем внимание на принципите на здравословно хранене, без да ставаме жертва на модерни или отминали теории. Желаещите дори ще могат да практикуват здравословно хранене.

Родопа 2015 094

Ежедневните преходи  в забавен, хайдушки (без бързане) стил, ще бъдат изпълнени с опознаване на околния свят. Ще научите имената на растения и как лесно може да ги използвате, за да поддържате и подобрявате Вашето здраве. Ще откриете мястото на всяко  създание в екосистемата редом до нашето. Ще научите много за сложните взаимовръзки между елементите на така красивия заобикалящ ни свят. Ще опознаете по-дълбоко тази невероятна планина. Ще придобиете практически знания и опит за нови приключения под открито небе.

Лято 2014 418

Ще дискутираме различни теми засягащи общуването на човека с природата и останалите хора. Ще обсъждаме възможностите за разрешаване на „нерешимите“ ни проблеми…

Шест от нощувките са планирани да бъдат в къща за гости, хотел и хижи, като навсякъде ще се радвате на удобството на баня след ден прекаран навън. Един нощ ще преживеем само под покрива на изоставена хижа (или при желание навън под звездите) в приключенски условия, за да имаме възможността да посетим уникално и слабо известно тракийско светилище в съседство с изключителен скален феномен.

Лято 2014 269

Местата в групите ще бъдат ограничени. Цената от 250 лв. покрива нощувките и семинарната програма. Допълнителните разходи за храна зависят от желанията на всеки. При проявен интерес позвънете на 0888253057 или изпратете писмо на vgrandev@gmail.com

Възможни дати:

11-18 юни    В групата присъства лекар и диетолог в лицето на д-р Грандева

16-23 юли

13-20 август

Родопа 2015 341

Да попием заедно от енергията и мъдростта на Природата,

Валентин Грандев

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *